Україна перехоплює стратегічну ініціативу та змушує РФ перерозподіляти сили - ISW

Україна перехоплює стратегічну ініціативу та змушує РФ перерозподіляти сили. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Україна, ймовірно, перехоплює стратегічну ініціативу та змушує Росію перерозподіляти сили та змінювати пріоритети зусиль у відповідь на українські контрнаступальні операції", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські сили все частіше перекидають особовий склад та техніку в Херсонську та західну Запорізьку області за рахунок своїх зусиль із захоплення Слов'янська та Сіверська, які вони, схоже, залишили.

Російські сили також передислокують військову техніку, зокрема артилерію та авіацію, до Криму з інших регіонів України.

"Російські сили раніше відводили або призупиняли наступальні операції на Харків і на південному напрямку, щоб зробити пріоритетним захоплення Луганської області, але вони зробили це за власною ініціативою, виходячи з пріоритетів їхніх командирів, що змінюються. Російські сили в даному випадку, схоже, реагують на загрозу українського контрнаступу у Херсонській області, а не свідомо обирають цілі, на яких зосередити свої зусилля", - кажуть в ISW.

В Інституті вивчення війни зазначають, що підготовка України до контрнаступу в Херсоні та початкові операції у рамках цього контрнаступу у поєднанні з різким ослабленням російських сил загалом, схоже, вперше дозволяють Україні розпочати активно формувати хід війни.

Як повідомлялося раніше, російські окупанти увечері 4 серпня атакували Харків.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті