Україна не може собі дозволити так обстрілювати Донецьк, у нас дефіцит снарядів – Сергій Гармаш

Обстріли центру Донецька можуть відбуватися з боку окупаційних військ або за наводкою ФСБ РФ, яка перевербує українських інформаторів. Про це сказав журналіст та аналітик Сергій Гармаш в інтерв'ю радіо НВ.

"Обстріли центру Донецька відбуваються практично щодня. Більше того, якщо 8 років від обстрілів страждали околиці міста, то сьогодні фактично центр міста постійно обстрілюється. У Донецьку вже немає районів, де не було б обстрілів, де було б безпечно", - сказав він. .

Він зазначив, що Україна не має такої кількості снарядів, щоб просто так обстрілювати центр міста для "задоволення чи психологічного тиску".

"Ми просто не можемо собі це дозволити, тому що у нас дефіцит снарядів, і це всім відомо", - наголосив Гармаш.

За його словами, Донецьк можуть обстрілювати бойовики "ДНР" або росіяни, щоб створити в місті ефект "стокгольмського синдрому" та "витягнути з Москви більше грошей".

"Або це відбувається за наводкою ФСБ, яка перевербовує наших інформаторів, які дають неточні координати для поразки військових цілей. Я впевнений, що ми вражаємо лише військові цілі", - наголосив він.

Він також звернув увагу, що після прильотів у Донецьку окупанти одразу говорять про натовські калібри.

"Хоча як вони визначають це за звуком, складно сказати. У нас немає такої кількості зброї, щоб тільки її використати", - сказав С.Гармаш.

Як повідомлялося раніше, останнім часом центр Донецька перебуває під постійним обстрілом.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті