Україна може замінити "брудні" енергоресурси росії та стати "зеленим хабом" для Європи - Зеленський

Україна може стати "зеленим" енергетичним хабом для Європи замість "брудних" енергоресурсів із росії. Про це 6 вересня на відкритті Нью-Йоркської фондової біржі заявив Володимир Зеленський, повідомляє офіційний сайт президента.

"Україна може бути і, я впевнений, обов'язково стане "зеленим" енергетичним хабом для Європи. Ми спроможні замінити брудні російські енергоресурси", - заявив глава держави.

За словами Зеленського, Україна має великий природний потенціал для виробництва "зеленого" водню та створення нових потужностей у "зеленій" енергетиці.

"Це потенціал як мінімум у десятки, а реально дивлячись на речі – у сотні гігават "зелених" електричних потужностей", - зазначив президент України.

Зеленський також нагадав, що Україна вже розпочала експорт електроенергії до ЄС. Але масштаб співпраці може бути в сотні разів більшим, упевнений президент.

Глава держави також додав, що однією з причин вторгнення росії в Україну якраз став страх росіян, що українці не просто стануть промисловим конкурентом РФ – реальною заміною на ринках багатьох країн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна за два місяці заробила від експорту електроенергії близько 3 мільярдів гривень.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті