Україна може вигнати всіх громадян РФ з Криму після деокупації - Ташева

Україна розглядає варіант повного видворення громадян РФ із Криму після звільнення півострова. Про це 29 листопада у колонці на "Українській правді" заявила постійна представниця президента України у Криму Таміла Ташева.

"Після деокупації Криму одним із невідкладних викликів для українського уряду стане рішення долі громадян РФ, які весь час незаконно перебували на окупованому Кримському півострові. Власне, це питання вже неодноразово порушувалося і є одним із найгостріших", - повідомила вона.

За словами представниці президента, заселення Криму росіянами є частиною гібридної війни РФ, яку москва може використати для майбутніх агресій. Вона зазначила, що згідно із законодавством України всі іноземці, які потрапили на півострів не через українські пункти пропуску, проживають у Криму незаконно. Отже, подібні представники іноземних держав мають залишити Крим добровільно чи примусово.

"За різними оцінками, за період тимчасової окупації на територію Криму незаконно перемістилося понад 500 тисяч громадян РФ. Це стало справжньою демографічною кризою. Адже колонізація українського півострова росіянами відбувалася паралельно з вимушеним переселенням, переслідуванням та ув'язненням нелояльних росіі та її окупаційних адміністрацій українців і представників кримськотатарського та інших корінних народів", - написала Ташева.

Наразі Україна розглядає варіант, за якого всіх громадян росії після деокупації Криму видворять з півострова. Їхня подальша можливість повернутися буде вирішуватися відповідно до законодавства - розгляд кожної справи буде індивідуальним, оскільки необхідно враховувати багато факторів. Окремо Ташева наголосила, що громадянам України, яким було нав'язано російський паспорт, нічого не загрожує.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що Україна готова повернути Крим як на полі бою, так і невоєнним шляхом.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті