Україна може долучити до "зернового коридору" порт Миколаєва – Кулеба

Україна вивчатиме можливість долучення Миколаївського морського порту до "зернового коридору" у разі дотримання РФ домовленостей щодо розблокування українських портів та гарантування безпеки. Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу 11 серпня, передає "Укрінформ".

"Якщо все буде йти відповідно до домовленостей і буде гарантована безпека нашому узбережжю, будемо розглядати можливість долучення Миколаївського морського порту до "зернового коридору", оскільки там також є заблоковані кораблі з українським збіжжям", – сказав міністр.

За його словами, експорт морем українського продовольства розблокований, і всі три великі чорноморські порти Одеси запрацювали.

Кулеба додав, що потреба в українських агропромислових товарах на ринку величезна, і запевнив, що Україна була, є і залишатиметься надійним постачальником сільгосппродукції і гарантом світової продовольчої безпеки.

Він уточнив, що повна відповідальність за подальше функціонування "зернового коридору" лежить на росії.

Глава МЗС також розвіяв російський міф, що буцімто росія виторгувала собі зняття санкцій в обмін на розблокування українських портів.

"Жодних санкцій з аграрного експорту росії не знімалося, оскільки жодних таких санкцій не було запроваджено. Джерело цього міфу – сама росія, яка шукає будь-який привід для того, щоб посіяти серед українців сумніви та зневіру", – наголосив Кулеба.

Раніше повідомлялось, що, на думку Кулеби, визнання росії країною-спонсором тероризму призведе до посилення санкцій та більшої ізоляції РФ.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті