Україна вживатиме "максимально жорстких заходів", щоб виключити використання РФ іранських дронів - МЗС

МЗС України й надалі вживатиме «максимально жорстких заходів», щоб унеможливити використання росією дронів, отриманих від Ірану, для масованих атак проти України. Про це у Фейсбук повідомив речник глави МЗС Олег Ніколенко, реагуючи на зізнання Тегерану щодо передачі безпілотників москві.

"Глава МЗС Ірану публічно визнав, що Тегеран передавав бойові дрони РФ нібито за кілька місяців до її повномасштабного вторгнення в Україну. Раніше Іран всіляко спростовував постачання озброєння Росії, яке вона використовує у війні", - написав Николенко.

Зокрема, Ніколенко зауважив, що іранський міністр принагідно поширив інсинуації про начебто відмову української сторони від зустрічі з іранськими експертами під тиском західних партнерів.

"Україна навчена довіряти лише фактам. Тому МЗС на чолі з Дмитром Кулебою, а також в тісній координації з українськими причетними відомствами, продовжуватиме вживати максимально жорстких заходів, аби унеможливити використання Росією іранської зброї задля вбивств українців та знищення нашої критичної інфраструктури.


У Тегерані мають усвідомлювати, що наслідки співучасті в злочинах агресії РФ проти України будуть набагато масштабнішими, аніж вигода від підтримки Росії", - сказав спікер МЗС.
Як повідомлялося, 5 листопада після категоричних заперечень міністр закордонних справ Ірану Хусейн-Амір Абдуллахіан уперше визнав, що Тегеран передав Росії безпілотники. Однак він стверджує, що «незначану кількість» надали до початку повномасштабної війни РФ проти України. Міністр хоче «доказів» використання.

Вперше про застосування безпілотника з Ірану повідомляли 13 вересня — ЗСУ збили Shahed-136 у Куп’янську.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті