Українців почнуть евакуювати з Ізраїлю 14 жовтня. За допомогою звернулися близько тисячі людей

Посольство України готує евакуацію своїх громадян з Ізраїлю. По неї звернулися близько тисячі людей. Також опрацьовуються шляхи евакуації з Сектора Гази, - пише "Голос Америки".

Евакуацію своїх громадян з Ізраїлю Україна розпосне 14 жовтня. Про це повідомив український посол у Тель-Авіві Євген Корнійчук.

За його словами, до посольства з проханням про евакуацію звернулися близько тисячі українців. "Перший евакуаційний рейс, ми 200 квитків розповсюдили по поміркованій ціні, умовно кажучи - довоєнній, буде на Румунію на суботу. Я думаю, що на неділю будемо ще один рейс планувати", - сказав він.

Посол додав, що наразі проблем з вильотом з Ізраїлю немає - міжнародний аеропорт імені Бен-Ґуріона біля Тель-Авіва працює у штатному режимі. Водночас після початку бойових дій ціни на квитки зросли в три-чотири рази.

Тим, у кого відсутні кошти, надається допомога за рахунок спонсорів. "Ми надаємо допомогу, як посольство, найбільш вразливим верствам населення. Це - громадяни, які перебували на лікуванні, це - громадяни з дітьми, які приїхали тимчасово, це - туристи, у яких скасували рейси", - зауважив Корнійчук.

Посол розповів, що українців евакуюватимуть до сусідніх з Україною країн: Молдови, Румунії, Польщі, Словаччини.

Загалом в Ізраїлі на консульському обліку перебувають близько 15 тисяч українців, на палестниських теренах - біля тисячі.

Як повідомлялося, у мережі опубліковано відео обстрілу ізраїльського міста Ашкелона в Ізраїлі і роботи "Залізного купола".

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті