Українці в Ротердамі вийшли на акцію проти компанії Dove: вона досі працює в РФ

Українські активісти у Роттердамі принесли до корпоративного офісу Unilever білборд із зображенням поранених українських військових, які позують у стилі реклами Dove. Про це "ОстроВу" повідомили учасники акції 11 серпня.

Таким чином українці висловили протест проти ведення бізнесу у росії. «Реклама» показує людську ціну податкових внесків, сплачених Unilever в бюджет російської держави.

Незважаючи на минулорічну обіцянку компанії Unilever «переглянути» свою діяльність в РФ, її чистий прибуток збільшився на 91% з 4,9 млрд руб. до 9,2 млрд руб. Податкові внески Unilever в 2022 році оцінюються в понад 331 мільйонів доларів.

Цього року на Unilever також поширювався новий російський закон, який зобов’язуває усі великі компанії безпосередньо долучитися до військових дій, надавши 3000 своїх співробітників до призову на військову службу російських збройних сил.

Після того, як наприкінці червня Путін підтвердив, що ПВК Вагнер, яку уряд Великої Британії визнає терористичною організацією, фінансується безпосередньо російською державою, до нового генерального директора Unilever Гайна Шумахера є серйозні питання, на які слід негайно дати відповіді щодо діяльності компанії в РФ.

«Сьогодні ми принесли сюди зображення хоробрих поранених ветеранів української армії, щоб показати справжню ціну бізнесу Unilever у росії. Ми вважаємо, що працівникам Unilever важливо знати правду про те, як їх роботодавець віддає мільйони податків державі, яка вбиває мирних жителів. Деякі світові компаній вже покинули ринок росії. Ми сподіваємося, що тиск з боку української громади, а також зі сторони співробітників Unilever змусить компанію нарешті припинити фінансування війни. Час виправдань закінчився», - заявила Катя Комлач, волонтер Фундації  «Українці у Нідерландах».

Як повідомлялося раніше, Нідерланди передали Україні медичні комплекси для роботи в польових умовах

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті