Українці у Польщі заплатили вже близько 2,4 млрд доларів податків

Біженці з України поступово стають трудовими мігрантами в країнах Євросоюзу. Вони активно інтегруються в європейський ринок праці та сплачують податки, - пише ВВС. Російська служба.

Так, за оцінками Центру міграційних досліджень Варшавського університету, працевлаштовані українці у Польщі вже заплатили близько 2,4 млрд. доларів податків.

"Це перевищує обсяги наданої біженцям допомоги - щоправда, не враховуючи витрат на освіту та охорону здоров'я", - зазначає видання.

До того ж біженцям, навіть тим, хто мав високу кваліфікацію, як правило, доводиться шукати роботу у сферах з нижчим рівнем оплати праці. І все ж таки загалом, як вважають експерти, ефект від присутності українців у Європі буде однозначно позитивним для обох сторін.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті