Українці можуть отримати грант до 4000 євро для підтримки сталості і відновлення мікробізнесу

Українські підприємці можуть отримати грошову допомогу від платформи EU4Business. Про це йдеться на офіційному сайті представництва Європейського Союзу в Україні.

Європейський Союз та уряд Німеччини виділили 3 мільйони євро на гранти для українського бізнесу, аби підтримати його під час війни росії проти України.

"Європейський Союз посилює підтримку українського бізнеcу в умовах війни, особливо малих підприємців, яким зараз найважче. Вже на початку повномасштабного вторгнення ЄС успішно реалізував аналогічну грантову програму з допомоги 300 релокованим мікропідприємствам, які найбільш постраждали від бойових дій. У межах нової хвилі мікрогрантів ми прагнемо надати можливість ще 750 компаніям отримати кошти для нагальних потреб, повернення та відновлення роботи, зокрема, на постраждалих і звільнених територіях України", – наголосив Ремі Дюфло, заступник Голови Представництва Європейського Союзу в Україні.

Підприємці можуть отримати до 4000 євро в гривневому еквіваленті (приблизно 160 тисяч гривень). Кошти мікрогранту можуть бути спрямовані на придбання обладнання, ремонт пошкоджених приміщень, закупівлю сировини та матеріалів, виплату заробітної плати, орендну плату та інші нагальні господарські витрати. Отримати їх можна через три банки: "Ощадбанк", "Приватбанк" або ж "Банк Львів".

Як повідомлялося раніше, діти захисників України з Хмельниччини відпочинуть у Хорватії

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті