Українським біженцям у Новій Зеландії дозволили залишитися в країні назавжди

Українським біженцям у Новій Зеландії  дозволили залишитися в країні назавжди. Про це повідомив міністр імміграції Нової Зеландії Ендрю Літтл, пише Bloomberg 26 серпня.

"Багато з тих, хто шукав безпеки тут, у Новій Зеландії, ніколи б не сподівалися залишитися тут надовго, але оскільки війна триває, ми маємо гуманітарне зобов’язання забезпечити їм певність", – сказав Літтл.

Уточнюється, що торік після російського вторгнення в Україну новозеландський уряд запровадив спеціальну "українську" візу, яка надавала громадянам України право залишатися в Новій Зеландії протягом 12 місяців. У лютому строк дії таких віз продовжили ще на рік. Однак уряд вирішив припинити прийом заявок на отримання цієї спецвізи після 15 березня наступного року. А тим, хто вже оформив чи встигне оформити цю візу до вказаної дати, нададуть право на постійне проживання у Новій Зеландії.

За даними новозеландського уряду, наразі видано загалом 1510 "українських" віз. Зараз на території Нової Зеландії залишається близько 340 власників такого документу. Ті, хто забажає отримати дозвіл на постійне проживання, повинні будуть надати медичну довідку, пройти перевірку доброчесності (перевірка характеру) і додаткову ідентифікацію особистості. Також їм доведеться сплатити додатковий збір в розмірі 1200 новозеландських доларів (708 доларів США).

Раніше повідомлялось, що біженці з України можуть продовжити тимчасовий захист у Чехії до кінця березня 2025 року.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті