Українські захисники у Литві опанували зенітні установки L70

У Литві відбулися навчання операторів зенітних установок L70. Про це повідомили у Збройних силах Литви, - пише Мілітарний 7 лютого.

У повідомленні зазначається, що основними завданнями курсу навчання була підготовка зенітної гармати до бою, відпрацювання навичок зі знищення літаків, гелікоптерів та дистанційно керованих літальних апаратів (БПЛА) противника.

"Литовські інструктори також навчили українських військових технічному обслуговуванню та дрібному ремонту 40-мм зенітних установок L70", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, під час тренувань з представниками військової поліції українські бійці вдосконалювали знання тактики, вивчали регулювання та контроль дорожнього руху, а також вчилися застосуванню спеціальних засобів із планування операції та захисту важливих осіб.

У січні цього року Литва оголосила, що допоможе посилити протиповітряну оборону України зенітними установками L70. Вони надійдуть разом з боєприпасами.

Зазначаэться, що 40-мм автоматична гармата L70 розроблена фірмою Bofors після Другої світової війни і надійшла на озброєння шведської армії у 1951 році. Вона широко постачалася за кордон і за ліцензією випускалася у шести країнах Європи.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті