Українські військові завершили навчання на британських танках Challenger 2 - ЗМІ

Підрозділи ЗСУ, які проходили навчання на танках Challenger 2 у Великобританії, завершили етап підготовки та готові повернутися до України, аби взяти участь у весняному контрнаступі. Про це повідомляє видання The Guardian.

Навчання було завершено після того, як військові посадовці Великої Британії протягом кількох тижнів навчали український особовий склад, як керувати танками Challenger 2. Українські військові прибули до Британії невдовзі після того, як у січні Ріші Сунак оголосив, що Великобританія надішле Україні 14 танків Challenger 2. У Міноборони не змогли підтвердити точне місце розташування танків.

Очікується, що українські екіпажі та танки прибудуть на позиції вчасно для весняного контрнаступу, який, як вважають, уже готується.

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес заявив, що українські військові «повертаються на батьківщину краще оснащеними, але з не меншою небезпекою».

«Дійсно надихає спостерігати за рішучістю українських солдатів, які завершили навчання на британських танках Challenger 2 на британській землі. Ми продовжуватимемо підтримувати їх і робити все можливе, щоб підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», - сказав Уоллес.

Як повідомлялося раніше, екс-президент США Дональд Трамп пообіцяв завершити війну в Україні за 24 години. 

Статті

Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Всі статті