Українські прокурори спільно з МКС встановлюють всю вертикаль причетних до викрадення українських дітей

Українські прокурори спільно з прокурорами Міжнародного кримінального суду (МКС) встановлюють усю командну вертикаль росіян, причетних до незаконного викрадення і депортації українських дітей. Про це повідомив  генеральний прокурор України Андрій Костін на конференції "UA: війна. Недоспівана колискова" 31 травня, пише "Interfax-Україна".

"Наш особливо значущий результат – це ордер на арешт Путіна і Львової-Бєлової за насильницьку депортацію українських дітей, – сказав Костін. – Але це лише початок. Спільно з прокурором Міжнародного кримінального суду та його командою в Україні та в Гаазі ми працюємо над встановленням усієї командної вертикалі – від безпосередніх виконавців до командирів російських військ, причетних до викрадення наших дітей".

Костін наголосив, що існує конкретний план, за яким працюють українські прокурори і прокурори МКС.

"Будемо робити все можливе для того, щоб таких ордерів на арешт було більше, і не тільки у справах, пов'язаних із примусовою незаконною депортацією українських дітей", – сказав Генпрокурор.

Генпрокурор уточнив, що Україна як держава нині говорить про понад 19 тисяч примусово депортованих українських дітей.

"Тільки 371 дитину нам вдалося повернути, – підкреслив Костін. – Для того щоб знайти і повернути їх усіх, нам необхідно об'єднати зусилля всієї світової спільноти. Ми щодня працюємо над цим із нашими партнерами в межах спільної слідчої групи... Саме факт примусового переміщення дітей від однієї групи до іншої є злочином геноциду".

Він також зазначив, що Офіс генпрокурора налагоджує і трансатлантичну співпрацю.

"Умовно це можна назвати трикутником розслідувань – Україна, Європа, США", – зазначив Костін.

Раніше повідомлялось, що майже півтори сотні дітей із окупованого Лисичанська на Луганщині вивезли в Татарстан під приводом оздоровлення.

Раніше також повідомлялося, що росіяни вивозять на територію РФ дітей зі Щастинського району Луганської області.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті