Українські хакери злили в мережу дані 38 млн клієнтів російського "Альфа-Банку"

Організація журналістів та IT-спеціалістів KibOrg виклала у мережу повну базу даних найбільшого російського комерційного банку «Альфа-Банк», яку взломала кілька місяців тому. Про це йдеться у повідомленні KibOrg 8 січня.

"Нагадаємо, минулого року команда KibOrg у співпраці з хакерами NLB здобули персональні дані понад 30 мільйонів клієнтів установи. База даних містить інформацію про ПІБ, дату народження, номер рахунку та телефону клієнта, а також інші цікаві дані. Таблиця містить 115 217 571 записів, з яких приблизно 38 мільйонів унікальних фізичних та юридичних осіб. База даних має клієнтські записи починаючи з 2004 року", йдеться у повідомленн.

Зазначається, що прес-служба банку встигла спростувати новину, назвавши особисті дані, які були викладені у якості доказів, «скомпільованими з кількох випадкових номерів». Пізніше повідомлення було змінено на звинувачення у неправдивості інформації.

"Передаємо привіт службі безпеки Альфа-Банку та персонально Михайлу Фрідману. Раніше ми змогли додзвонитися до нього і той прокоментував злам клієнтської бази банку словами: «Ну, нехай». Можливо, колись він буде більш прихильним до розмови із нами", - зазначили журналісти проекту.

Вони додали, що завантажити базу даних можна за за посиланням. Пароль архіву: G5ydUW>f*qbr8S.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті