Україні перерахували перший транш із пакета 50 млрд євро – Боррель

Європейська комісія 20 березня перерахувала Україні 4,5 млрд євро. Це перший транш макрофінансової допомоги з великого пакета підтримки на суму 50 млрд євро. Про це на брифінгу в Брюсселі оголосив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель, повідомляє "Еспресо".

"Сьогодні ми також здійснили перший платіж на суму 4,5 млрд євро за програмою Ukraine Facility, нашого пакета на 50 млрд євро для підтримки відновлення, реконструкції та модернізації України", – сказав він.

Завтра Європейська рада обговорить, як пришвидшити приєднання України до ЄС, додав дипломат.

Своєю чергою європейський комісар із питань розширення та європейської політики сусідства Олівер Варгеї заявив, що другий транш має "впасти" у квітні.

"Процес відбудови України вже запущено. Ми докладатимемо зусиль до того, щоби він був безперебійним. Закликаємо долучатися і приватний бізнес, а також будемо заохочувати Україну до виконання подальших реформ, необхідних на шляху до вступу в ЄС", - зазначив Варгеї.

Нагадаємо, раніше Боррель заявив, що Папа Римський накликав на себе біду розмовами про "білий прапор" для України. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті