Україні на саміті НАТО пообіцяли сім пакетів військової допомоги на 1,5 млрд євро – Резніков

Україна за підсумками саміту НАТО у Вільнюсі отримає щонайменш сім пакетів військової допомоги від міжнародних партнерів на суму більше ніж 1,5 млрд євро. Про це 13 липня повідомив у Twitter міністр оборони Олексій Резніков.

"Ракети великої дальності SCALP, танки Leopard, додаткові Patriots, навчання пілотів F-16 – це лише деякі з тих речей, про які можна оголосити публічно", - написав він.

Резніков перерахував сім пакетів військової допомоги від різних країн, найбільший із яких – від Німеччини.

"Німеччина: новий пакет допомоги на суму 700 млн євро включає 25 танків Leopard 1A5, 40 БМП Marder 1A3, 2 ЗРК Patriot, 5 броньованих евакуаційних машин Bergepanzer 2, 20 тис. 155-мм артилерійських снарядів, 5 тисяч димових снарядів", - уточнив міністр.

Від Норвегії Україна отримає 1000 мікродронів Black Hornet, пакет підтримки NASAMS (два додаткові центри управління вогнем, дві пускові установки та запасні частини). Країна також збільшила розмір бюджету військової допомоги нашій державі з 240 до 930 млн доларів.

Крім того, Австралія зголосилася передати Україні ще 30 бронетранспортерів Bushmaster, Франція – ракети SCALP та додаткове інженерне обладнання для розмінування, Канада направить 410 млн доларів нового фінансування для підтримки України та зміцнення трансатлантичної безпеки, а також посилить ЗСУ бронетехнікою.

Міністр додав, що пакет від Великої Британії включає понад 70 бойових машин, тисячі боєприпасів для танків, пакет вартістю $64,7 млн доларів на ремонт техніки.

З Нідерландами, за словами Резнікова, досягнуто домовленості про початок навчання українських пілотів у серпні, ця країна також зробила внесок у посилення можливостей ППО та артилерії України.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті