Україна звинуватила в лицемірстві організаторів "Оскара" через відмову у виступі Зеленському

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба різко розкритикував організаторів кінопремії "Оскар" через відмову президентові України Володимиру Зеленському у виступі на церемонії вручення нагород. Про це пише УНІАН з посиланням на німецьке видання BILD am SONNTAG.

"Я думаю, що якщо фільм "На Західному фронті без змін" отримає "Оскар" за кращий іноземний фільм, у той час, як президент Зеленський, який воює, веде країну, веде найбільшу війну в Європі із часів Другої світової війни, а не виступає на "Оскарі", ви не знайдете кращого прикладу лицемірства топ-менеджерів і продюсерів кіноіндустрії...", - сказав Кулеба у коментарі німецькому виданню.

Він підкреслив, що коли "Оскар" святкують із шиком і вручають статуетку фільму про війну, не можна ігнорувати жахи нинішньої війни в Україні, тому що це лицемірство.

"Слова "смішно" недостатньо, щоб описати це лицемірство. Я не сумніваюся в якості фільму. Я просто кажу, хлопці, коли ви збираєтеся нагородити фільм про війну і не розумієте, що коли ви п'єте шампанське, одягнені в красиві сукні й діаманти, справжня військова історія відбувається тут і зараз, значить, з вами щось не так", - сказав Кулеба.

Як повідомллося, минулого року після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, організатори "Оскара" вирішили проігнорувати події у світі й не дозволили Зеленському звернутися до американців. Через це актор Шонн Пенн закликав бойкотувати церемонію вручення кінонагород. Цього року "Оскар" знову відмовився давати нашому президентові можливість виступити.

Днями американське видання Variety написало, що один із продюсерів "Оскара" Вілл Пекер відмовив Зеленському в його виступі нібито через те, що в війна в Україні привертає увагу лише тому, що гинуть люди з білим кольором шкіри, а інші війни й конфлікти з небілими жертвами нібито ігноруються.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті