Україна залучить ще понад 2,66 млрд доларів гранту від партнерів - Шмигаль

Уряд України ухвалив розпорядження для отримання цьогоріч другого гранту від США на суму 2,5 млрд доларів. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, - повідомляє Урядовий портал.

За словами Шмигаля, кошти надійдуть через проект Міжнародного банку реконструкції та розвитку, а також Міжнародної асоціації розвитку. Крім того, ще 150 млн доларів нададуть інші партнери, що дасть змогу залучити 2 млрд 660 млн доларів.

«На що підуть ці кошти? На зарплати нашим рятувальникам, вчителям, лікарям, на допомогу пенсіонерам, внутрішньо переміщеним особам, людям з інвалідністю та малозабезпеченим родинам», - відзначив Прем’єр-міністр.

Шмигаль зауважив, що від початку року Україна отримала майже 5 млрд доларів підтримки від ЄС та більше 2 млрд доларів підтримки від США.

«Маємо домовленість про нову програму з МВФ. Отримали фінансову допомогу від Великої Британії, Світового банку, Німеччини, Іспанії, Фінляндії, Ірландії, Швейцарії, Бельгії, Ісландії та Естонії. Норвегія продовжила програму виплат для 50 тисяч українців, які перебувають у складних життєвих умовах та постраждали від російської агресії», - сказав очільник уряду.

Так само продовжуються виплати за програмами ООН та Червоного Хреста. Крім того, як зауважив прем’єр-міністр, за останні 7 місяців у межах спільного проекту Мінреінтеграції, «Укрпошти» та міжнародних організацій забезпечено виплату одноразової грошової допомоги мешканцям деокупованих територій на загальну суму більш як 300 мільйонів гривень.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті