Україна "вивела" флот РФ з Криму: за час повномасштабного вторгення росія втратила щонайменше 20 суден

Україна посилила атаки на окупований РФ Крим, що змусило росію перемістити свої кораблі подалі від небезпеки, майже через десять років після того, як путін анексував Крим, - пише Bloomberg.

"Жоден кримський порт більше не є безпечним для російських військових кораблів", - сказав Руслан Пухов, директор Центру аналізу стратегій і технологій у Москві. Україна "фактично вивела флот з Криму".

Видання нагадало, що в результаті останньої атаки крилатою ракетою у вівторок був знищений великий російський десантний корабель у східному кримському порту Феодосія.

Загалом росія втратила щонайменше 20 суден, включаючи військові кораблі, підводний човен і десантний корабель, відколи путін віддав наказ про повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року, згідно з даними Збройних сил України та незалежними оцінками розвідувального порталу з відкритими джерелами Oryx.

Видання зазначає, що хоча атаки посилили тиск на російську оборону на півострові, а також на лінії постачання російських військ на окупованому півдні України, вони, швидше за все, матимуть обмежений вплив на розвиток подій на полі бою, оскільки бойові дії на суші в основному зайшли в глухий кут. "Проте успіхи України на морі є ще більш помітними, оскільки вона не має власних військових кораблів. Натомість вона кидає виклик російському військово-морському пануванню, використовуючи ракети і безпілотні морські дрони". - зазначає видання.

"Українські атаки змусили Росію прийняти "більш постійну схему базування вздовж східного узбережжя Чорного моря, оскільки вона перекидає активи з Криму", - цитується також доповідь вашингтонського Інституту вивчення війни.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті