Україна відкрила посольство в Руанді

Посольство України офіційно розпочало роботу в Республіці Руанда. Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ 19 квітня.

"Посольство відкрили спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх і постійний секретар Міністерства закордонних справ і міжнародного співробітництва Руанди Клементіна Мукека", - йдеться у повідомленні.

У ході візиту до Руанди спецпредставник зустрівся з міністром закордонних справ та міжнародного співробітництва Руанди Вінсентом Бірутою і передав йому особисте послання міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та запрошення взяти участь у Глобальному саміті миру.

«Своєю чергою руандійський міністр Вінсент Бірута поінформував, що руандійська сторона розглядає можливість участі у Глобальному саміті миру у Швейцарії. Вінсент Бірута також наголосив, що відкриття українського дипломатичного представництва є важливим кроком у розвитку відносин між Україною і Руандою, який надасть нового імпульсу двосторонньому співробітництву», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Раніше, 17 квітня Україна відкрила посольство у Республіці Ботсвана, 15 квітня - в Республіці Мозамбік. 12 квітня - у Республіці Кот-д’Івуар, а 10 квітня офіційно розпочало роботу посольство України в Демократичній Республіці Конго.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті