Україна розпочала консультації щодо безпекових гарантій Євросоюзу – ОП

Україна почала перший раунд консультацій з Європейським союзом щодо безпекових гарантій. Про це повідомив Офіс президента 4 грудня.

"За дорученням Президента України та керівника Офісу Глави держави заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква розпочав перший раунд консультацій із заступником Генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності з питань миру, безпеки та оборони Шарлем Фрізом щодо колективних безпекових гарантій ЄС", - йдеться у повідомленні.

Акцентується, що ці консультації відбулися у розвиток Спільної декларації G7 про підтримку України від 12 липня 2023 року.

«Майбутнє членство України в ЄС саме по собі є потужною гарантією безпеки для нашої держави та європейської спільноти загалом. Ми надзвичайно цінуємо, що вже на цьому етапі обговорюємо конкретні кроки для зміцнення нашої спільної безпеки та посилення стійкості України», – зазначив Ігор Жовква.

Під час консультацій сторони обмінялися баченням підходів до майбутніх безпекових гарантій ЄС з акцентом на безпеково-оборонному сегменті.

Заступник керівника Офісу Президента відзначив вагомий внесок Євросоюзу у зміцнення безпеки та обороноздатності нашої держави, зокрема шляхом підтримки Збройних Сил України через Європейський фонд миру та діяльність Місії ЄС із військової допомоги Україні.

Також зазначається, що Ігор Жовква передав Шарлю Фрізу від імені Президента України державну нагороду – орден «За заслуги» ІІІ ступеня, яким його відзначено за вагомий внесок у зміцнення й підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті