Україна повернула з полону ще 130 захисників

Україна на Великдень змогла провести черговий обмін полоненими і повернула додому 130 захисників. Про це 16 квітня в Telegram заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

"Великий Великодній обмін полоненими. Повертаємо 130 наших людей. Він відбувся протягом останніх днів у кілька етапів", - повідомив він.

За словами Єрмака, додому вдалося повернути військових, прикордонників, нацгвардійців, моряків, а також співробітників Державної спеціальної служби транспорту.

"Рядові та сержанти, які потрапляли в полон на Бахмутському, Соледарському, Запорізькому, Херсонському напрямках", - додав глава ОП.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими уточнили, що додому повернулися 92 бійці ЗСУ, 20 бійців ТРО, 11 нацгвардійців, троє прикордонників і двоє представників Військово-морських сил і ДССТ. Окремо зазначається, що 48 воїнів, які повернулися додому, вважалися зниклими безвісти.

На жаль, у частини зі звільнених українців зафіксовано множинні травми - втрачені кінцівки, численні контузії та інші поранення.

"Також звільнено з полону двох рідних братів, які воювали в районі міста Бахмут. Найстаршому зі звільнених захисників уже виповнилося 58 років, наймолодшому - 21 рік", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна повернула 100 полонених, серед яких є захисники Маріуполя, "Азовсталі" та Гостомеля.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті