Україна потребує більше штурмових літаків - Сирський

Україні потрібно більше військових літаків для ведення бойових дій, таких як американські штурмовики А-10 для підтримки піхоти та літаки, які можуть запускати крилаті ракети великої дальності. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв’ю Reuters, передає Укрінформ

"Я б говорив про А-10 як про варіант, якщо нам їх дадуть... Це не нова машина, але надійна, яка зарекомендувала себе в багатьох війнах, і яка має широкий спектр озброєння для знищення наземних цілей, щоб допомогти піхоті", - сказав він.

A-10 Thunderbolt II — американський штурмовик, призначений для знищення танків, бронеавтомобілів та інших наземних цілей. Він перебуває на озброєнні з 1970-х років.

Сирський сказав, що А-10 надасть вирішальну підтримку наземним силам, коли вони намагатимуться перехопити ініціативу проти добре забезпеченого противника.

"Він призначений для знищення наземних цілей: танків, артилерії... всього, що протистоїть піхоті", - сказав він.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ додав, що ударні вертольоти, такі як AH-64 Apache і AH-1 Super Cobra, та UH-60 Black Hawk, також можуть відіграти важливу роль.

Також Сирський наголосив, що зараз російські війська знову перебувають у наступі в деяких частинах східного фронту, де, за словами Сирського, тривають запеклі бої. Він додав, що російські війська безперервно атакують на кількох ділянках фронту, а українські сили проводять невеликі контратаки.

"Це активна оборона, коли ми не просто сидимо в обороні, а постійно контратакуємо, а на деяких напрямках переходимо в наступ. І ворог це знає", - сказав він.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи можливий перелом у війні на користь України, Сирський сказав: "Я думаю, що шанси є завжди. Їх потрібно лише знайти і використати".

Він підкреслив, що для Росії "неможливо" побудувати надійну оборону всюди, і що завжди були слабкі місця через ландшафт та інші фактори.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті