Україна обовʼязково відповість окупантам на терор проти наших людей - Зеленський

Україна обовʼязково відповість окупантам на терор проти наших людей і готується посилення ППО. Про це сказав президент Володимир Зеленський 3 грудня у вечірньому зведенні.

"Сьогодні російські окупанти вкотре завдали ударів по Херсону. Жорстоких ударів. Просто по місту... Будинки. Вулиці. Наші лікарні. Станом на цей час відомо про двох загиблих. Мої співчуття рідним та близьким. Усім пораненим надано необхідну допомогу. Загалом лише за один цей день і лише за цей день на одній Херсонщині вже було більше 20-ти російських обстрілів – таких же, як по Херсону, суто терористичних. По місту Берислав, по селах області. Я дякую всім рятувальникам ДСНС України, усім працівникам Національної поліції, які ліквідовують наслідки обстрілів. Я дякую всім лікарям, медичним сестричкам, які надають допомогу. Місцевій владі, волонтерам, які не полишають напризволяще свої міста й громади", - сказав президент.

Він наголосив, що інтенсивні бої тривають в десятках точок по всьому фронту. Найбільш важкі – це Мар’їнський напрямок, Авдіївський, Бахмутський, також і південь, і Харківщина.

"Наступний тиждень – ми вже готуємо – обов’язково збільшимо можливості нашої держави. Зокрема, нашого оборонно-промислового комплексу. Ми готуємо й нові пакети військової підтримки від партнерів. Готуємо й посилення нашої ППО – це незмінний пріоритет. Обовʼязково відповімо окупантам на терор проти наших людей. Завжди відповідаємо", - підкреслив Зеленський.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті