Україна і Словаччина домовилися спільно розробляти 155-мм гаубиці

Україна і Словаччина досягли попередньої домовленості про розробку САУ калібру 155 мм. Про це 2 липня повідомило видання Denník E.

"Наша мета в тому, щоб побудувати функціональний прототип нової гаубиці протягом одного року", - розповів директор Konstrukta Defence Олександр Гурський.

Партнерами в цій кооперації виступили державна компанія Konstrukta Defence (з боку Словаччини) і Краматорський завод важкого верстатобудування (з боку України). Зазначається, що наш завод виробляє власні гаубиці.

Компанії вже підписали меморандум про співпрацю. Також інформацію підтвердив директор Краматорського заводу важкого верстатобудування Віталій Загудаєв. Зокрема компанії домовилися і про інші види спільної діяльності.

"У Konstrukta Defence ми знайшли хорошого і надійного партнера, з яким розвиваємо проєкти у сфері мінометів, боєприпасів, модернізації проєкту "Богдана", а також у розробці нової 155-міліметрової гаубиці", - заявив Загудаєв.

Тепер же компанії адаптуватимуть самохідні гаубиці Eva до українських вимог з інтеграцією технічних рішень від українських партнерів.

У виданні додали, що такі плани все ж можуть не реалізуватися. Це пов'язано з виборами у Словаччині у вересні поточного року, під час яких може виграти політична партія, що обіцяє припинити допомогу Україні. Водночас Гурський вважає розробку словацько-української гаубиці дуже багатообіцяючою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Чехія допоможе Україні в ремонті та модернізації танків Т-64.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті