Україна і МВФ розпочали переговори про четвертий перегляд програми розширеного фінансування

Представники місії МВФ та влади України розпочали переговори про четвертий перегляд програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF). Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

"Сьогодні, 27 травня, міністр фінансів України Сергій Марченко взяв участь онлайн у відкритті місії МВФ щодо четвертого перегляду програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF). Від України у зустрічах беруть участь представники Міністерства фінансів, Національного банку, а також інших органів влади", - йдеться у повідомленні.

Метою місії є обговорення стану виконання Україною умов Меморандуму про економічну та фінансову політику.

Зустрічі відбуваються у м. Варшава, а також в онлайн форматі.

“Мінфін спільно з командами Національного банку та МВФ продовжує активно працювати над впровадженням спільно визначених реформ для забезпечення макроекономічної стабільності, зміцнення державного управління, економічного відновлення та поступової євроінтеграції України. Ми вдало пройшли вже три перегляди Програми та розраховуємо на отримання наступного траншу обсягом близько 2,2 млрд доларів США, внаслідок успішного четвертого перегляду, вже у червні", - зазначив під час відкриття місії Марченко.

Як повідомлялося, програма EFF передбачає виділення траншів Україні за результатами її щоквартальних переглядів. У березні 2024 року Україна успішно пройшла третій перегляд програми. У межах програми вже отримано чотири транші загальним обсягом близько 5,4 млрд дол. США. 

За успішного проходження четвертого перегляду програми Україна може отримати черговий транш обсягом понад 2,2 млрд дол. США, а загальна сума отриманого фінансування зросте до 7,6 млрд дол. США.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті