Україна експортує рекордний обсяг електроенергії до п’яти сусідніх країн – "Укренерго"

Протягом доби 4 березня планується експортувати рекордний обсяг електроенергії до п’яти країн: Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії та Молдови. Про це повідомляє національний оператор «Укренерго».

«Заплановано поставити на експорт рекордний обсяг електроенергії – 13 264 МВт*год, із максимальною потужністю в окремі години до 716 МВт», – вказано у повідомленні.

Українська енергетична компанія наголосила, що експорт електроенергії до інших країн здійснюється при умові відсутності дефіциту в енергосистемі.

«Повноводдя в річках і сонячна погода сприяють активній роботі гідроелектростанцій та електростанцій на ВДЕ (відновлювані джерела енергії – ред.). Завдяки цьому виробники електроенергії мають можливість не тільки повністю забезпечувати потреби українських споживачів, але й продавати електроенергію в сусідні країни, отримуючи кошти для подальшого відновлення після збройних атак росіян», – пише «Укренерго».

У компанії додали, що тепла погода тримає рівень споживання електроенергії «на стабільно низькому, як для опалювального періоду, рівні».

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті