Ухилянтів з Краматорська та Харкова затримали за 10 метрів від кордону з Угорщиною

В районі села Соловка Ужгородського району військовослужбовці Чопського загону затримали групу осіб, які мали намір незаконно перетнути українсько-угорський кордон, - повідомила пресслужба ДПСУ 6 жовтня.

"Інформацію про можливу спробу порушення держрубежу невідомими особами прикордонники відділення «Соловка» попередньо отримали від оперативників загону. У вказане ними місце вислали додаткові прикордонні наряди з розшуковими собаками. Для пошуку ймовірних правопорушників застосували також відомчий безпілотник", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що затримати невідомих вдалося за 10 метрів від держрубежу. Усі з них мали при собі паспортні документи громадян країни. Двоє виявилися жителями Краматорська та Харкова, третій – закарпатцем. Правоохоронці встановили, що місцевий житель є провідником. За попередньою домовленістю, він мав довести «клієнтів» безпосередньо до кордону. За це він отримав від них платню у розмірі 1000 доларів США з кожного.

На місце події викликали співробітників Нацполіції для проведення невідкладних слідчих дій.

Осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон, затримали в адміністративному порядку. Їх помістили у пункт тимчасового тримання Чопського загону та притягнули до відповідальності за ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Переправника затримали у порядку ст.208 КПК України. У його діях вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Він наразі перебуває у слідчому ізоляторі Ужгородського райвідділу Нацполіції.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті