Угорщина не розблоковує допомогу ЄС Україні після нового рішення щодо OTP Bank

Угорщина вважає, що тимчасове виключення Україною угорського OTP Bank зі списку «міжнародних спонсорів війни» у спробі розблокувати військову допомогу ЄС суттєво не є «суттєвою зміною». Про це повідомляє Раліо Свобода з посиланням на агенцію Bloomberg, 

В агенції казують, що таким чином Будапешт не дає згоду на розблокування для України 500 мільйонів євро з військового фонду ЄС.

Київ ухвалив своє рішення після переговорів між представниками агентства та представниками компаній та урядів двох країн про припинення співпраці з РФ. В українському Національному агентстві з питань запобігання корупції сподівалися, що це рішення призведе до розблокування Угорщиною важливої військової допомоги ЄС.

Навесні 2023 року НАЗК включило до переліку міжнародних спонсорів війни угорський OTP Bank. Улітку 2023 року НАЗК відновило статус «спонсорів війни» щодо п’ятьох грецьких компаній-перевізників – Dynacom Tankers Management (DTM), Delta Tankers LTD, Thenamaris Ships Management Inc., Minerva Marine, TMC Tankers LTD.

29 вересня Національне агентство з питань запобігання корупції оголосило, що призупиняє статус цих грецьких компаній-перевізників та угорського OTP Bank у переліку міжнародних спонсорів війни.

Нагадаємо, в Угорщині закликали дати гарантії безпеки РФ та не брати Україну в НАТО. 

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті