Угорщина готова до компромісу, але висунула ЄС умови для схвалення пакета допомоги Україні

Угорщина висунула ЄС умови для схвалення пакета допомоги Україні та готова до компромісу, - повідомляє DW. Головне 29 січня.

"Свої пропозиції Будапешт відправив до Брюсселя 27 січня, розповів Балаж Орбан, головний політичний радник прем'єра Угорщини Віктора Орбана. У них висловлюється готовність Угорщини поступитися в суперечці про 50 млрд євро, які ЄС хоче виділити Україні. Але суть умов не розголошується", - повідомляє видання.

Раніше угорський міністр у справах ЄС Янош Бока звинуватив Брюссель у шантажі після публікації в газеті Financial Times, згідно з якою Євросоюз може вжити заходів проти економіки Угорщини, якщо на саміті ЄС 1 лютого Будапешт продовжить блокувати заплановану допомогу Україні.

На останньому саміті Євросоюзу 14-15 грудня 2023 року в Брюсселі Віктор Орбан заблокував поправки до бюджету ЄС на 2024-2027 роки, які передбачали виділення Києву 50 млрд євро.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті