Вбивці намагаються прикинутися миротворцями: Кулеба заявив, що переговори з РФ – це пастка

Переговори України з росією стануть пасткою для нашої країни, оскільки це спроба окупанта зобразити миротворця, продовжуючи при цьому знищувати Україну. Про це 13 січня в інтерв'ю чеському виданню Denik заявив голова МЗС Дмитро Кулеба.

"Фальшиві пропозиції Росії щодо переговорів – це пастка для України, Європи та всього світу. Вбивці та терористи, що напали на суверенну країну, намагаються видати себе за миротворців", - заявив чиновник.

Більше того, сам факт переговорів не означатиме прагнення росії до миру. Навпаки, Кулеба впевнений, що цією паузою кремль скористається, щоб відновити військову міць та піти проти України з більшою силою.

"Якщо міжнародне співтовариство погодиться виконувати Статут ООН, Росія має розпочати реальні переговори та вивести свої війська з усіх українських територій. Тільки разом ми змусимо Москву повернутися до дипломатії, поважати міжнародне право і нарешті завершити цю війну – не новою відстрочкою, а тривалим світом", - заявив міністр.

Україну влаштує будь-який варіант світу, за якого росія виведе свої війська з усієї території країни. Проте інші формати, зокрема так званий "Мінськ-3", українців не влаштує.

"Україна не приєднається до Мінська-3. Це не тільки питання політичної доцільності, а й питання справедливості, моралі та здорового глузду. Будь-який умовний Мінськ-3, як і попередній Мінськ-2, призведе до ще більш кривавої та масштабної війни, яку Росія обов'язково розпочне знову", - наголосив Кулеба.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Данілов заявив, що РФ хоче нав'язати Україні "корейський варіант" врегулювання війни.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті