У ЗСУ спростували заяву росіян про нібито "збиття двох українських СУ-24", які атакували Феодосію

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат спростував інформацію про нібито збиття двох українських літаків Су-24 під час атаки на Феодосію, внаслідок якої було уражено російський корабель "Новочеркаськ". Про це він завив в ефірі "Радіо Свобода", коментуючи повідомлення Міноборони РФ.

"Звісно, що не підтверджую. Вони ж кожного дня знищують по п’ять наших літаків у себе у зведеннях. Тому жодних варіантів – тут вірити не потрібно", - підкреслив він.

Ігнат зазначив, що Україна має на своєму озброєнні ракети Storm Shadow та SCALP, якими могла б завдавати подібних ударів, однак не вказав чим саме було уражено російський корабель. Натомість він розповів, що по "Новочеркаську" було запущено одразу кілька ракет. 

"Явно не одну запускають ракету. Ми розуміємо, що крилаті ракети ворог може знищувати. Але все не знищують завдяки тактичним прийомам, більшість ракет долітає до своїх цілей", - сказав речник та додав, що подолати російське ППО вдається за допомогою певних тактичних приймів.

Як повідомлялося, у Міноборони РФ підтвердили ураження БДК "Новочеркасск" у порту окупованої Феодосії.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті