У Житомирі за підтримки ЄС для переселенців побудують чотири багатоповерхівки на 116 квартир. Задарма

У цьому році для внутрішніх переселенців, які знайшли прихисток у Житомирі, побудують житловий багатоквартирний комплекс. Про це у Телеграм 16 січня повідомляє Мінреінтеграції з посиланням на пресслужбу Житомирської міської ради. 

Зазначається, що чотири багатоповерхівки на 116 квартир зведуть у межах програми «Житло для ВПО та відновлення звільнених міст в Україні», яка фінансується Європейським Союзом і реалізується під управлінням Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО). 

Понад 400 внутрішніх переселенців отримають квартири в безоплатне користування.

Проєкт передбачає будівництво чотирьох 4-поверхових будинків, підведення необхідних інженерних мереж та благоустрій ділянки. У підвалі одного з будинків запроєктовано укриття, в якому за необхідності зможуть розміститися жителі.

Квартири – одно- та двокімнатні. Крім того, включено буде оздоблення приміщень, а також меблювання й облаштування побутовою технікою. Водночас усі квартири першого поверху будуть розраховані для можливості проживання в них маломобільних груп.

Для жителів облаштують паркувальні місця, дитячий майданчик і зони відпочинку всередині кварталу.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті