У Зеленського розповіли про зміну риторики окупантів Криму: "готують бомбосховища"

Російські окупанти значно змінили свою риторику щодо Кримського півострова, тому що побоюються дій бійців ЗСУ. Про це розповіла представниця президента в АР Крим Таміла Ташева в ефірі телемарафону 18 грудня. 

«Настрої в Криму наразі різні. Але, наприклад, зараз деякі пропагандисти кажуть, що «в Криму нічого не відбувається, і можете не переживати». Втім, поза тим, на території півострова ведуться фактично окопні роботи. Вони риють їх вздовж берегу моря. Тож ми розуміємо, що вони дуже переживають...», – наголосила вона.

Під час засідання Ставки командувачі військ оперативних напрямків доповіли про ситуацію на фронті, окремо зупинившись на найгарячіших ділянках, уточнили в Офісі президента

На питання журналіста, чи чекають окупанти в Криму висадки українського десанту, Ташева відповіла: «Ми розуміємо, що так».

«Те, що ми спостерігаємо, вони дуже переживають через це все і «готують бомбосховища»... Якщо раніше окупанти казали, що «Криму нічого не загрожує», і «Крим з Росією назавжди», такі наративи звучали. То зараз вже кажуть – «Ми Крим захистимо», – звернула увагу Ташева.

Починаючи із серпня у Криму майже щодня чути звуки вибухів. Підконтрольна Росії влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках» та «роботою ППО». Підконтрольний РФ голова Криму Сергій Аксьонов назвав безпілотники «основною загрозою» для півострова.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті