У Зеленського закликали кримчан подбати про свою безпеку

У Криму РФ будувала свій військовий плацдарм і нехтувала безпекою цивільного населення: бомбосховища закриті або просто завалені сміттям. Українська влада закликає людей самостійно забезпечити собі вільний доступ до укриття. Про це під час онлайн-брифінгу 31 серпня заявила постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, повідомляє Укрінформ.

«Усі роки окупації Криму російська федерація будувала собі військовий плацдарм і нехтувала безпекою цивільного населення. За інформацією Представництва, багато бомбосховищ не облаштовані, закриті або просто завалені сміттям. Не довіряйте брехливим заявам окупантів – самостійно забезпечте собі вільний доступ до укриття», - наголосила Ташева.

Вона додала, що нещодавні й уже регулярні вибухи на території Кримського півострова викликають дуже різну реакцію у місцевого населення. Частина людей радіє та чекає на ЗСУ, бо розуміють, що цю війну розв'язала не Україна, а пропаганда рф про нібито «захищений Крим та надійне ППО» вже давно не працює. Ташева закликала повідомляти спеціальним службам України всю відому інформацію про окупантів, щоб звільнення Криму відбулося швидше.

За словами представниці, частина населення налякана та боїться бойових дій і вибухів. Вона наголосила, що Україна цінує життя власних громадян, але і вони самі мають потурбуватись про базові заходи безпеки: якщо громадянин живе в районі розміщення постійних або мобільних військових об’єктів, то слід виїхати якомога швидше подалі від них. У випадку вибухів, якщо люди перебувають в будинку, слід використовувати правило «двох стін». 

Також варто підготувати та скласти речі найпершої потреби, документи, заряджені повербанки, ліхтарики, забезпечити себе достатньою кількістю питної води. Треба перевірити, чи є укриття поблизу житла, чи вільний до них доступ.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті