У Зеленського відреагували на запровадження Заходом стелі цін на російську нафту

В Офісі Президента України 3 грудня відреагували на запровадження більш як 30 країнами світу обмеження ціни танкерної нафти з росії на рівні не більш як 60 доларів за барель. Про це написав у телеграмі голова Офісу Президента України Андрій Єрмак.

«Знизити потрібно було б до 30 доларів, щоб швидше знищити економіку ворога», – написав Єрмак.

«Ми завжди досягаємо своєї мети, і економіка Росії все одно буде зруйнована, а сама Росія платитиме та відповідатиме за всі злочини. З трибуналом буде так само. Вони дуже цього бояться, бо знають, що Україна доб‘ється свого», – додав високопосадовець.

Нагадаємо, що під час дискусій країн Євросоюзу на запровадженні стелі на рівні 30 доларів за барель наполягала Польща.

Цінова стеля означає, що 32 держави (27 країн ЄС, а також Велика Британія, США, Канада, Японія та Австралія) надаватимуть послуги, повʼязані з російською танкерною нафтою лише в тому разі, якщо її закупили за ціною 60 доларів за барель або нижчою. Послуги включають, зокрема, обовʼязкове страхування перевезень.

Як повідомлялося, країни ЄС досягли домовленості про обмеження ціни на експорт російської нафти.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті