У затоплених районах Росії пішли сильні дощі

У Росії дощ, що йде сьогодні в Кургані, ускладнює паводкову ситуацію. Про це, повідомляє уряд регіону, - пишуть 16 квітня росЗМІ.

"Зараз у Кургані йде дощ. За вчорашніми прогнозами Гідрометцентру, опади можуть скласти до 14 міліметрів, що ускладнює паводкову ситуацію. А також ускладнює умови для евакуації", - ідеться в повідомленні.

За даними влади регіону, триває зростання рівнів води в населених пунктах Кетівського округу - у районі Санаторної та Кетового рівень води перевищив 10 метрів.

Нагадаємо, що в Курганській області введено режим НС обласного масштабу. Згідно з прогнозом головного управління МНС РФ на паводконебезпечний період, на території області може бути затоплено 62 населених пункти, 4300 будинків, 5550 присадибних ділянок, 600 дачних ділянок, до зони НС можуть потрапити 18 718 осіб.За даними ГУМНС, станом на 16 квітня, залишаються підтопленими в 6 муніципальних округах 305 житлових будинків і 685 присадибних ділянок. У регіоні евакуйовано понад 13 тисяч осіб.

Також увечері з'явилися повідомлення про евакуацію шести сіл Абатського району Тюменської області через паводок на річці Ішим. Глава регіону Олександр Моор повідомив, що через підйом рівня води в річках можливий прорив дамб або перелив через них. "16 квітня рівень води в Ішимі біля села Іллінка в Казанському районі перевищив критичну позначку у 800 см", - ідеться в повідомленні.

У Тюменській області також введено режим НС через загрозу паводку. У зону підтоплення можуть потрапити понад 50 населених пунктів, у яких проживає майже 7,3 тис. осіб.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті