У Запоріжжі затримали пособника окупантів, який через вебкамери шпигував за технікою ЗСУ

Служба безпеки України затримала російського агента, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за пересуванням техніки Збройних сил. Про це 30 жовтня повідомив пресцентр СБУ.

"Одним із перших завдань цього зрадника був збір відомостей про місцеве обласне управління СБУ. Таким чином він потрапив у поле зору внутрішньої безпеки та контррозвідки української спецслужби, які почали документувати протиправну діяльність російського агента", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що для відслідковування колон ЗСУ зрадник встановив уздовж основних автошляхів регіону власні приховані вебкамери. За виконання завдання російська спецслужба переправила йому на банківську картку 30 тисяч гривень.

За даними слідства, поплічником агресора виявився місцевий житель. Наприкінці вересня цього року він дистанційно вийшов на адміністратора прокремлівського Телеграм-каналу і запропонував йому допомогу у війні проти України. 

Під час обшуку в помешканні затриманого виявили нову вебкамеру, яку він планував додатково встановити, щоб відслідковувати переміщення Сил оборони. Також вилучений мобільний телефон, який фігурант використовував для спілкування з ФСБ.

Йому повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (замах на державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану). Чоловік перебуває під вартою.

Як повідомлялося, СБУ затримала російського інформатора, який коригував ракетні удари РФ по Слов’янську та Лиману.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті