У Європарламенту закликали МКС після ордера на арешт путіна виписати такий же Лукашенкові

Депутати Європарламенту закликали Міжнародний кримінальний суд розглянути ордер на арешт Олександра Лукашенка. Про це йдеться у доповіді про відносини ЄС з Білоруссю, яку 18 липня схвалив комітет із закордонних справ, - повідомляє "Радіо Свобода".

«Оскільки Міжнародний кримінальний суд (МКС) уже видав ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та російського уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Бєлової, євродепутати закликають МКС розглянути аналогічний ордер на арешт Олександра Лукашенка», – повідомляє пресслужба Європарламенту.

Євродепутати наголошують, що Білорусь несе відповідальність за шкоду, заподіяну Україні, і злочини, вчинені в Україні, в тому числі через роль режиму в незаконній депортації дітей.

Законодавці ЄС закликають інституції ЄС та країни-члени вжити всіх необхідних кроків на міжнародному рівні для забезпечення кримінального переслідування білоруських лідерів.

Як повідомлялося, у березні цього року ордер на арешт путіна та уповноваженої з прав дитини в РФ Марії Львової-Бєлової видав Міжнародний кримінальний суд у зв'язку з їхньою участю у незаконній депортації українських дітей до росії.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті