У ВР заявили, що в Україні вже розроблено власні системи ППО, які зараз проходять тестування

В України є власні розробки систем протиповітряної оборони середньої дальності, зараз вони проходять тестування. Про це повідомив заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат Єгор Чернєв в ефірі телемарафону.

"У нас є системи ППО. Новітні. Вони зараз середньої дальності дії. Це, звісно, не аналог Patriot, SAMP-T або IRIS-T, я думаю, вони близькі до HAWK, або таких середньої дальності систем, які є українського виробництва і української розробки", - наголосив Чернєв.

За його словами, розробки "зараз проходять тестування, і досить вдало".

"Ракети вже розроблені", - додав депутат.

Щодо зусиль ВПК країни з виготовлення боєприпасів, то народний депутат повідомив про залучення максимальних ресурсів для нарощування виробництва.

"Це виробляє не тільки держава, є приватні підрядники, які... частково виробляють корпуси до мін або щось інше, але ми задіємо максимально всі ресурси, щоб збільшити ось цю снарядну програму. І снаряд, який в Україні виробляється, коштує втричі дешевше, ніж те, що ми закуповуємо в інших країнах, наприклад, 122 або 152 снаряд", - наголосив Чернєв.

Як повідомлялося, Зеленський розповів, які системи ППО терміново необхідні для захисту Одеси від ударів

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті