У ворога зараз менше спроможностей для мінування Чорного моря - речник ВМС

У ворога зараз набагато менше спроможностей для мінування Чорного моря, ніж було раніше, однак роботи з розмінування для українських вибухотехніків і так досить багато. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук, - пише Укрінформ.

«Станом на зараз спроможностей набагато менше. Останнім часом, коли це відбувалося, використовували саме авіацію, після втрати чергового Су-24, який скидав донні міни, впродовж кількох місяців вони цього вже не роблять. Таких кейсів, щоб вони зараз мінували, не готовий навести», - сказав Плетенчук.Він додав, що попри це в морі і так багато мін - «вони самостійно непередбачувано переміщуються, плюс наслідки підриву Каховської ГЕС, коли у море змило все, чим було заміновано лівий берег, тому ... вистачає щоденної роботи з пошуку мінно-вибухових предметів і їхнього знешкодження».

Як повідомлялося, Туреччина, Румунія та Болгарія співпрацюють у питання укладання угоди про формування спільних сил для знешкодження мін, які потрапляють у їхню частину Чорного моря через агресію Росії в Україні.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті