У власному гаражі на Кіровоградщині зробив "пункт спостереження" за ешелонами ЗСУ: затримано агента ворога

СБУ затримала російського інформатора, який у власному гаражі зробив "пункт спостереження" за ешелонами ЗСУ в Кіровоградській області. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 12 лютого.  

"Зловмисник намагався дізнатися орієнтовну кількість особового складу та військової техніки підрозділів ЗСУ, які рухаються залізницею у напрямку східного фронту. Найбільше ворога цікавила інформація про переміщення на передову українського важкого озброєння, у тому числі танків, бойових машин піхоти та артилерійських систем", - сказано в повідомленні.

Щоб слідкувати за ешелонами ЗСУ, фігурант облаштував "спостережний пункт" у власному гаражі, що знаходиться поблизу залізничної станції.

Крім того, він обходив місцевість і приховано фіксував місця базування українських військ під виглядом прогулянок пересічного громадянина. Для маскування злочинних дій зловмисник постійно змінював маршрути своїх розвідувальних вилазок, а отриману інформацію надсилав агресору з різних геолокацій.

Співробітники СБУ викрили зловмисника і затримали його у власному помешканні. Ворожим інформатором виявився місцевий житель, який майже 20 років проживав на території росії. Перед початком повномасштабного вторгнення РФ він приїхав в Україну, щоб продати тут усе належне йому майно і повернутися до країни-агресора. У травні 2023 року, коли чоловік ще перебував на Кіровоградщині, на нього вийшов російський куратор і запропонував співпрацю на користь окупантів. У разі виконання ворожих завдань, загарбники обіцяли своєму поплічнику "евакуацію" на територію РФ.

Під час обшуків у помешканні фігуранта вилучено:

- мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами злочинної діяльності;

- документи, які підтверджують факти його проживання та підприємницької діяльності на території РФ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Наразі він під вартою. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що в Миколаєві СБУ знешкодила зрадника, який шпигував за кораблями ЗСУ.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті