У військових конфліктах 2022 року загинула рекордна кількість людей у світі за XXI ст. Різке зростання пов'язане з війною в Україні

У 2022 році у воєнних конфліктах у всьому світі загинуло понад 238 тисяч людей – більше, ніж будь-коли у XXI столітті, тільки в Україні загинуло близько 83 тис. осіб. Про це йдеться в доповіді Міжнародного інституту економіки і миру (IEP), яка опублікована 28 червня, пише "Deutsche Welle".

"З початку 21 століття ніколи ще так багато людей не ставали жертвами воєн, як у 2022 році. Кількість загиблих унаслідок збройних конфліктів за цей рік майже подвоїлася порівняно з 2021-м і становила 238 000 осіб", – ідеться в доповіді.

Уточнюється, що різке зростання кількості жертв насамперед пов'язане з війною в Україні, де минулого року, згідно з доповіддю, було вбито 83 тисячі осіб. А найбільш кровопролитний конфлікт мав місце в Ефіопії, де загинуло 100 тисяч осіб.

Крім того, за даними IEP, дев'ятий рік поспіль середній глобальний рівень миролюбності також падає. Цей показник розраховується шляхом оцінки майже всіх країн світу з урахуванням 23 індикаторів. Серед них - поточні внутрішні та міжнародні конфлікти, безпека суспільства та його мілітаризація. До аналізу також включаються дані про кількість убивств у тій чи іншій державі. Загалом, розрахований таким чином індекс глобальної миролюбності минулого року знизився на 0,42%.

За словами Стіва Кіллелеа, засновника і виконавчого директора IEP і одного з авторів доповіді, найбільш очевидна наявна тенденція полягає в тому, що конфлікти на планеті дедалі більше інтернаціоналізуються. Наразі 91 країна світу залучена до того чи іншого конфлікту, тоді як у 2008 році таких держав було всього 58.

Раніше повідомлялося, що в Краматорську було відомо про 11 загиблих унаслідок ракетного удару 28 червня станом на 17:00.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті