У відповідь на петицію Кличко розмістив у Києві понад 300 туалетів

У Києві розміщено понад 300 громадських туалетів. Про це  повідомив мер Києва Віталій Кличко у відповідь на петицію про забезпечення міста платними громадськими туалетами.

"У Києві розміщено понад 300 громадських туалетів стаціонарного, модульного та контейнерного типів, а також мобільні туалетні кабіни. Такі об'єкти розташовані в парках і скверах (на балансі районних комунальних підприємств з утримання зелених насаджень комунального об'єднання "Київзеленбуд"), у зонах відпочинку біля води (на балансі комунального підприємства Київської міської державної адміністрації з охорони, утримання та експлуатації земель водного фонду Києва "Плесо"), на кладовищах міста Києва (на балансі Ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства "Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування", на ринках міста, у торговельно-розважальних центрах, гіпермаркетах, автозаправних станціях, автостанціях, автовокзалах, вокзалах, підземних торговельних просторах тощо", - повідомив Кличко. 

Окрім цього, зазначається, що комунальне підприємство "Київпастранс" забезпечує встановлення мобільних громадських вбиралень (туалетних кабін) на ключових зупинках громадського транспорту в місті Києві та біля виходів із метро.

Згідно з відповіддю, під час реконструкції парків і скверів збудовано та реконструйовано 15 громадських туалетів (парк "Наталка", Пейзажна алея, Володимирська гірка, "Мій парк" на проспекті Романа Шухевича, Сирецький парк, парк "Орлятко", парк імені Островського, парк "Відрадний", Андріївський узвіз).

Також зазначається, що виконано капітальні ремонти та відновлено функціонування понад 25 громадських вбиралень в інших парках і скверах міста.

Крім того, на центральних вулицях міста та основних туристичних маршрутах встановлено 17 сучасних автоматизованих громадських туалетів модульного типу.

"Звертаємо увагу, що відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 18.04.2008 № 579 "Про вільний доступ громадян до туалетів закладів громадського харчування" у місті Києві запроваджено безкоштовне та вільне користування жителями та гостями міста Києва туалетами в закладах громадського харчування", - наголошується у відповіді.

Як повідомлялося,  петиція про демобілізацію після 18 місяців служби набрала 25 тисяч підписів. 

Статті

Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Всі статті