У Верховній Раді затвердили нового голову Фонду держмайна

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку схвалив кандидатуру Віталія Коваля на посаду голови Фонду державного майна України (ФДМ). Про це повідомив  у Телеграм член фракції "Голос" Ярослав Железняк 9 листопада.

"Комітет з питань економічної політики схвалив призначення новим головою Фонду держмайна Віталія Коваля. Призначення планується на вже сьогодні в Раді", - написав Железняк. 

Нагадаємо, Верховна Рада звільнила 5 вересня Рустема Умєрова з обійманої ним посади керівника ФДМ і наступного дня призначила його міністром оборони України.

8 листопада голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія поінформував, що кандидатом на посаду голови ФДМ, голосування щодо якого відбудеться цього тижня, є нинішній керівник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Віталій Коваль був головою Рівненської обласної державної адміністрації з 9 вересня 2019 року, а з 24 лютого 2022 року його призначили начальником Рівненської обласної військової адміністрації (ОВА).

У серпні 2020 року політична партія "Слуга народу" висунула Коваля кандидатом на посаду мера міста Рівного.

Із 2006 до 2019 року Коваль очолював і був співзасновником підприємств в аграрній, транспортній та будівельній галузях ("Атлант-транс", "Інвест Трейд Сервіс", "РГС-Логістикгруп", "ВВВ Монтаж" і "Санако"), а впродовж 2004-2006 років працював у кредитному департаменті Укргазбанку. 

Нагадаємо, у  Кабміні вирішили передати держпідприємства до Фонду держмайна з подальшою приватизацією. 

Як повідомлялося, НАБУ оголосило в розшук колишнього голову фонду Державного майна України. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті