У Верховній Раді вирішили не карати ухилянтів, які втекли за кордон

Українців-ухилянтів, які нелегально виїхали з країни після початку повномасштабної війни, не варто карати - такі заходи можуть відбити бажання повертатися на батьківщину. Про це в інтерв'ю ВВС заявив представник президента у ВР, член комітету парламенту з питань безпеки та оборони Федір Веніславський.

"Я був щиро переконаний, що покарання ухилянтів, які виїхали, можливо. Потім, коли почалася дискусія, зрозумів, що таким чином ми можемо не лише стимулювати повернення - ми можемо відрізати бажання взагалі повертатися до України", - заявив нардеп.

За його словами, в Україні після війни необхідно забезпечувати збереження нації, тож покарання може мати зворотний ефект.

Також Веніславський додав, що щодо військовозобов'язаних, які вступили до вишів на денну форму навчання, точаться окремі суперечки через "чутливість питання".

"Звичайно, є значна кількість чоловіків у віці сорока-п'ятдесяти років, які раптом виявили бажання здобувати вищу освіту… Це очевидна для мене, як для юриста, форма уникнути призову по мобілізації. На сьогоднішній день говорити про якусь модель скасування відстрочки, яка має спільну підтримку - ми ще не можемо", - розповів він.

Нагадаємо, у Чехії визначилися, віддавати чи ні Україні ухилянтів

Як повідомлялося, на Закарпатті прикордонники за добу 12 жовтня затримали 12 ухилянтів із різних областей. 

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті