У Верховній Раді планують повернути довоєнні податки та перевірки бізнесу

Податкову систему України з 1 липня повернуть до того стану, як вона функціонувала до початку війни, також повернуться податкові перевірки та штрафи. Про це заявив голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев в ефірі телемарафону 29 березня.

Як зазначив депутат від "Слуги народу", "в середньому на місяць збираємо податків 80 млрд гривень, а на війну ми витрачали 130 млрд гривень".

"Тобто решту ми збираємо за рахунок запозичень, облігацій. Наші партнери не дають грошей на безпеку та оборону, це ті гроші, які ми повинні збирати всередині країни", - сказав він.

Гетманцев повідомив, що конкретно пропонується скасування 2% податку з обороту, який ввели навесні минулого року та який є альтернативою загальній системі оподаткування.

"Ми вважаємо, що він відіграв свою роль і погоджуємося з МВФ, що його наразі треба відміняти з 1 липня", - сказав депутат з президентської фракції.

За його словами, крім цього, це відновлення документальних перевірок на тих територіях, де не йдуть бойові дії та відновлення покарань за невиконання податкових обов'язків на тих територіях, де не йдуть військові дії.

"Власне цим і приводиться система податкова до того стану, тих правил, які існували в мирний час до початку активної фази війни", - сказав Гетманцев.

Як повідомлялося, працевлаштовані українці у Польщі вже заплатили близько 2,4 млрд. доларів податків

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті