У Варшаві почала діяти "Коаліція бронетехніки" для України

У Варшаві відбулося відкриття "Коаліції бронетехніки" на підтримку України. Про це повідомили Міноборони України.

"Під час першого засідання представники країн-учасниць виробили консолідовану позицію щодо підсилення технічного парку Збройних сил України певними зразками бронетехніки та організації системи їх ремонту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця ініціатива була запропонована Польщею та Німеччиною і вже має підтримку Великої Британії, Швеції та Італії. Українську делегацію очолює заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

«Коаліція бронетехніки має на меті посилити броньований щит Сил оборони України, спільними зусиллями підвищити спроможності нашого війська у боротьбі з російським агресором, забезпечити ефективне функціонування, технічне обслуговування, ремонт зразків техніки та озброєння, наданих нам союзниками», – наголосив Іван Гаврилюк.

У рамках Коаліції бронетехніки створено чотири синдикати. На кожен синдикат покладено певні завдання: постачання озброєння та боєприпасів для західної бронетехніки; їх технічне обслуговування та ремонт; підготовка екіпажів та технічного персоналу; відпрацювання ефективної тактики застосування  бронетехніки на полі бою.

«Це дуже важлива ініціатива наших союзників, з огляду на наявну проблематику у ЗСУ з ремонтом бронетехніки іноземних зразків. Сподіваюсь, за допомогою союзників нам вдасться швидко, наскільки це можливо, створити в Україні ефективну ремонтну базу західної бронетехніки», - розповів заступник Міністра оборони України.

Попередній успіх Коаліції на підтримку України, зокрема танкової Коаліції, свідчить про потенціал для подальшого розвитку та співпраці у сфері бронетехніки.

«Наші воїни мають бути максимально захищеними за надійною бронею під час виконання бойових завдань. Вони мають мати надійні та сучасні інструменти для ведення війни», – наголосив генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

За словами заступника Міністра оборони України, у рамках новоствореної Коаліції буде розроблено відповідну дорожню карту, яка відповідатиме стратегії розвитку Збройних Сил України.

Передбачається, що у довгостроковій перспективі країни-учасники танкової Коаліції та Коаліції бронетехніки допоможуть у створенні майбутнього броньованого парку техніки ЗСУ та налагодять з Україною інноваційно промислове партнерство.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті