У Туреччині протягом року чорноморський газ для кухонних потреб та гарячої води поставлятиметься безкоштовно

У Туреччині протягом року чорноморський газ для кухонних потреб домогосподарств та гарячої води поставлятиметься безкоштовно. Про це повідомляє агентство "Анадолу".

Зазначається, що напередодні президент Реджеп Тайіп Ердоган виступив на церемонії початку надходження газу з родовищ Чорного моря до енергетичної системи Туреччини.

«Ми здійснили цей проект протягом рекордних 32 місяців. Туреччина сьогодні зробила величезний крок до енергетичної незалежності», - сказав Ердоган.

Президент повідомив, що із родовища Сакар'я на першому етапі добиватиметься 10, а на другому етапі 40 мільйонів кубометрів газу на добу.

Ердоган наголосив, що "чорноморський природний газ покриє 30% потреб Туреччини". "Крім того, завдяки проекту ми перетворюємо Фільос та Зонгулдак на важливу енергетичну та технологічну базу", - зазначив Ердоган.

Глава турецької держави повідомив, що природний газ для кухонних потреб домогосподарств та гарячої води протягом року постачатиметься безкоштовно.

"Крім того, всі домогосподарства звільняються від усіх платежів за газ протягом місяця", - заявив президент Туреччини.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті